Τετάρτη

Χρήσιμες ικανότητες που αποκτάς παίζοντας παιχνίδια


Όλοι οι gamers γνωρίζουμε πολύ καλά πως τα παιχνίδια μπορούν να μας διασκεδάσουν, να μας κάνουν να χαλαρώσουμε και να ξεχαστούμε για λίγο από ότι μας προβληματίζει. Ωστόσο λίγοι από εμάς γνωρίζουν ότι παίζοντας παιχνίδια αποκτάμε ικανότητες που πολλές φορές είναι και πολύ χρήσιμες. 
 

Δεν πειστήκατε; Ορίστε μερικές!

Εκμάθηση ξένων γλωσσών: Είμαι σίγουρος ότι έχετε παίξει πολλές φορές παιχνίδια σε ξένη γλώσσα και ιδικά στα αγγλικά. Μέσα από τους διαλόγους  που υπάρχουν σε ένα παιχνίδι μπορείτε εύκολα να εξασκήσετε τα αγγλικά σας. Επίσης αν το παιχνίδι είναι online και απαιτεί την συνεργασία με άλλους παίκτες τότε μπορείτε να μάθετε ακόμα πιο εύκολα.

Κατανόηση συμπεριφοράς του αντιπάλου: Σε πολλά παιχνίδια όπως για παράδειγμα στο πόκερ καλείστε να κατανοήσετε την συμπεριφορά του αντιπάλου σας έτσι ώστε να μπορέσετε να τον κερδίσετε. Οι παίκτες που παίζουν συχνά τέτοιου είδους παιχνίδια είναι σε θέση να αναγνωρίσουν την συμπεριφορά του αντιπάλου τους.

Ιστορία : Ναι ιστορία! Πολλά παιχνίδια βασισμένα σε ιστορικά γεγονότα παροτρύνουν τους gamers να αναζητήσουν την πραγματική ιστορία που βρίσκετε πίσω από το παιχνίδι που παίζουν. 

Κοινωνικοποίηση:  Τα online παιχνίδια που παίζονται με πολλούς παίκτες η επικοινωνία κρίνετε περισσότερο από απαραίτητη. Επικοινωνώντας με τους συμπαίκτες σας αποκτάτε άνεση κα ενισχύεται την κοινωνικότητα σας.

Βελτίωση μνήμης:  Παίζοντας παιχνίδια μνήμης, μπορείτε εύκολα να αυξήσετε την μνήμη σας. Μην ξεχνάτε πως όλα απαιτούν εξάσκηση, έτσι και η μνήμη μας χρειάζεται εξάσκηση έτσι ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί. 

Αύξηση IQ: Τα λεγόμενα puzzle games αν παίζονται σε καθημερινή βάση μπορούν σύμφωνα με έρευνες να αυξήσουν τον δείκτη νοημοσύνης  του παίκτη.

Πληκτρολόγηση : Προσωπικά έμαθα να γράφω γρήγορα στον υπολογιστή μέσα από τα παιχνίδια που παίζω. Είμαι σίγουρος πως πολλοί μάθαμε με αυτό τον τρόπο αφού είναι πολύ πιο ευχάριστος από τα διάφορα βιβλία και προγράμματα που υπάρχουν.

Οργάνωση και ηγεσία : Δεν πιστεύω πως υπάρχουν πιο εξειδικευμένα άτομα σε θέματα οργάνωσης και ηγεσίας από τους gamers που παίζουν παιχνίδια στρατηγικής. Θαυμάζω πραγματικά τους παίκτες που καταφέρνουν να συντονίσουν στο μυαλό τους τόσες μεγάλες ποσότητες πληροφοριών και να ελέγξουν όλα αυτά που απαιτεί το παιχνίδι. Για παράδειγμα στρατό, πολίτες, πόρους, πολίτευμα, συμμαχίες και αλλά πολλά!

Μέσα από την ιστοσελίδα μας στο facebook Δωρεάν online παιχνίδια  μπορείτε να διαλέξετε μέσα από πολλά παιχνίδια αυτό που σας ταιριάζει.

Η ικανότητες που μπορείς να αποκτήσεις είναι πάρα πολλές. Πιστεύω πως στο μέλλον τα παιχνίδια μπορούν να συνδυαστούν με την εκπαίδευση έτσι ώστε να μαθαίνουμε όλοι πιο εύκολα και ευχάριστα. Περιμένω να ακούσω την δική σας άποψη πάνω στο θέμα!